Tehnica instalarii conductelor noi cu ajutorul forezelor pneumatice

 Grundomatlung

O foreza pneumatica, actionata de aerul comprimat, inainteaza prin pamint. Astfel, prin compactarea radiala a solului, se creaza o cavitate subterana. Prin aceasta sunt apoi trase conductele din plastic (PE, PVC sau PE-X) cu diametre nominale pina la 160 mm, pe lungimi de pina la 40 m (in functie de calitatea solului)

desengrundomat

Conditiile de aplicare


Solul din zona in care se lucreaza trebuie sa fie compactabil. Este necesara o groapa de lansare. De regula, foreza este asezata pe o sanie de lansare. Cu ajutorul unui teodolit se realizeaza aliniera forezei. Propulsia forezei in pamint se realizeaza prin miscarea unui piston actionat de aerul comprimat furnizat de un motocompresor obisnuit cu snec. Pentru inaintare, este necesara existenta frecarii intre sol si foreza. In solurile nisipoase sau foarte moi se poate adauga suport static extern.

Forezele pneumatice GRUNDOMAT sunt dotate cu cap-dalta cu dubla actiune, patent Tracto-Technik, ce asigura stabilitatea si precizia directiei de inaintare. In functie de natura solului in care se executa instalarea tevilor prin foraj orizontal nedirijat, forezele pneumatice GRUNDOMAT pot atinge o viteza de inaintare de pina la 15 m pe ora. Adincimea de lucru trebuie sa fie de minim 10 ori diametrul forezei, pentru a nu se produce deformari ale suprafetei.

Toate forezele pneumatice GRUNDOMAT sunt dotate cu mecanism de revers al miscarii de inaintare. Noua generatie de foreze GRUNDOMAT N sunt dotate cu 2 viteze de inaintare si una de revers.

 

 

Pentru detalii despre forezele pneumatice GRUNDOMAT, dati click aici.