GRUNDOBORE 200 S (Schacht) - varianta lansata din camin

 GRUNDOBORE 200 S este un sistem de foraj dirijat sau nedirijat, cu burghiu, destinat instalarii tevilor cu gradient, in special bransamentelor pentru canalizare. Unitatea poate fi lansata din cele mai mici puturi si chiar din camine cu diametrul de 1m, datorita ansamblului modular din care este alcatuita.

Avantaje

  • Montare foarte usoara, datorita sistemului modular
  • Precizie ridicata a forajului
  • Aliniere foarte simpla, cu economie de timp
  • Echipament: uniate de foraj, carota, cap dirijat de foraj, largitor, burghie, tuburi recuperabile
  • Sistem de radiolocatie de la suprafata

grundobore

Aplicatii

Instalarea fara sant deschis a noilor bransamente de canalizare, acolo unde strazile au fost proaspat asfaltate si nu este permisa distrugerea lor.

Modul de lucru

Faza 1: Realizarea unei gauri prin carotare

Cu ajutorul unei carote, se realizeaza o gaura in peretele caminului. Gaura se executa exact in pozitia axei forajului ce urmeaza a fi facut.
La forarea dintr-o groapa de lansare nu mai este nevoie de aceasta gaura.

Faza 2:Introducerea prajinilor pilot

In cea de-a doua faza, GRUNDOBORE 200S impinge prajinile pilot direct la tinta simultan cu rotirea acestora, prin metoda dislocarii solului. Acest lucru se realizeaza prin impingerea capului de foraj ce poate fi dirijat, urmat apoi de prajini care sunt infiletate succesiv. Sistemul de masurare trebuie pornit inainte de a introduce capul de foraj in sol. Acest lucru va permite operatorului monitorizarea permanentaa capului de foraj in timpul impingerii prajinilor pilot. In momentul in care apare o deviatie de la traseu, miscarea de rotatie se opreste, iar prajinile sunt impinse usor pina la revenirea pe directia stabilita. Aceste corectii ale traseului se pot face datorita configuratiei speciale a capului de foraj. Odata revenit la traseu, se reincepe miscarea de rotatie. Cea de-a doua faze se considera finalizata in momentul sosirii capului de foraj ingroapa tinta.

Faza 3:Introducerea tuburilor recuperabile

In cea de-a treia faza, se demonteaza capul de foraj si se inlocuieste cu un tub avind primul burghiu. Acesta este coborit in groapa de tinta. Rotindu-se permanent, acesta este tras inapoi spre groapa de lansare. Pe masura ce sunt trase spre groapa de lansare, tuburile se rotesc iar burghiele evacueaza solul forat in groapa tinta. Prajinile pilot se demonteaza una cite una, pe masura ce ajung inapoi in gropa de lansare. Diametrul exterior al tuburilor trase este acelasi cu diametrul tevii ce urmeaza a fi introduse.

Faza 4. Tragerea tevii de produs

In final, tevile de produs ( de ex. tuburile de beton) sunt trase spre groapa de lansare. In groapa de lansare se demonteaza si se recupereaza tuburile si burghiile folosite.

 

 

 

Pentru date tehnice dati click aici

Pentru detalii despre GRUNDOBORE 400, dati click aici.

 

Cere oferta grundobore 200S!