GRUNDOBORE 400

GRUNDOBORE 400 este un utilaj robust destinat instalarii subterane a conductelor cu diametrul exterior pina la 406 mm. Aceasta unitate este caracterizata prin acuratete foarte buna, acuratete necesara de exemplu la instalarea conductelor de canalizare.

  • Instalarea conductelor se face conform ultimelor standarde germane (DWA A125, GW 304)
  • Sistem masurare video-teodolit
  • Se pot instala conducte la adincimi mici
  • Lucrul fara vibratii
  • Cadru suport reglabil

grundobore 400

Modul de lucru

Faza 1

GRUNDOBORE 400 impinge prajinile pilot direct la tinta simultan cu rotirea acestora, prin metoda dislocarii solului. Acest lucru se realizeaza prin impingerea capului de foraj ce poate fi dirijat, urmat apoi de prajini care sunt infiletate succesiv. Sistemul de masurare trebuie pornit inainte de a introduce capul de foraj in sol. Acest lucru va permite operatorului monitorizarea permanenta  a capului de foraj in timpul impingerii prajinilor pilot. In momentul in care apare o deviatie de la traseu, miscarea de rotatie se opreste, iar prajinile sunt impinse usor pina la revenirea pe directia stabilita. Aceste corectii ale traseului se pot face datorita configuratiei speciale a capului de foraj. Odata revenit la traseu, se reincepe miscarea de rotatie. Aceasta faza se considera finalizata in momentul sosirii capului de foraj in  groapa tinta.

Faza 2:

La inceputul acestei faze, se monteaza pe ultima prajina pilot un lagar de ghidare si apoi primul tub, impreuna cu sapa de foraj. Acestea sunt coborit in groapa de lansare. Ulterior se monteaza si se imping tuburile recuperabile, cu burghiele aferente. Solul forat este evacuat in groapa de lansare. Pe masura ce sunt impnse tuburile, prajinile pilot se demonteaza una cite una, si se recupereza din groapa tinta. Diametrul exterior al tuburilor impinse este acelasi cu diametrul tevii ce urmeaza a fi introduse.

Faza 3:

In final, tevile de produs ( de ex. tuburile de beton) sunt impinse spre groapa tinta. In groapa tinta se demonteaza si se recupereaza tuburile si burghiile folosite.

 

Pentru date tehnice dati click aici.

Pentru detalii despre GRUNDOBORE 200S, dati click aici.

Cere oferta grundobore 400!

GRUNDOBORE 400
GRUNDOBORE 400
GRUNDOBORE 400